مهد کودک برای فرزندمان مناسب تر است یا استخدام پرستار؟

مهد کودک چیست؟
مهد کودک یا  کودکستان  مکانی است که در آن کودکان به صورت گروهی نگهداری می شوند. در مهد کودک برنامه های آموزشی و بازی های گروهی در نظر گرفته می شود. در برخی مهدها کودکان زیر ۵ یا ۶ سال نگهداری می شوند. زمانی که کودک خود را به این گونه مراکز می سپارید مطمئن شوید که مهد کودک به اندازه کافی مربی مهد مناسب دارد. تعداد کافی مربی برای رسیدگی به تغذیه، بازی و ناراحتی های کودکان ، کمک می کند که همه کودکان از مزایای مربی مهد کودک بهره ببرند.
اگر در صدد پیدا کردن مهد کودک مناسب برای فرزند خود هستید تحقیقات در زمینه های زیر درباره مهد ضرورری است.
- سطح سواد و دانش مربیان مهدکودک چگونه است؟
- در صورت بیماری کودک، مهد چه اقداماتی انجام می دهد؟
- آیا از کودکان در هنگام بازی کردن مراقبت کافی می شود؟
- در مهد کودک بر چه اساسی کودکان دسته بندی می شوند؟
- آیا پدر و مادر کودک هر زمان بخواهند می توانند کودک خود را ببینند؟
- حس خودتان در زمانی که در مهد حضور دارید در تصمیم گیری تان لحاظ کنید.
 
 مهد کودک برای فرزندمان مناسب تر است یا استخدام پرستار؟ 
ویژگی های مهد کودک ایده آل
از نظر روانشناسان کودک ، یک مهد کودک ایده آل دارای ویژگی های زیر است :
مربیان آموزش دیده و با تجربه که از بودن با بچه ها لذت ببرند. تعداد مربیان و کمک مربیان کافی باشد، حداقل برای هر ۵ کودک یک مربی. پرسنل ، سابقه کار طولانی در آن مهد کودک داشته باشند. فرصت های کار خلاقانه ، بازی های فکری و فعالیت های جسمی در آن جا فراهم باشد. فضاهایی برای تحرک در داخل و خارج ساختمان موجود باشد. داشتن وسایل طراحی ، رنگ آمیزی و اسباب بازی و محلی برای ورزش.

مزایای مهد کودک رفتن بچه ها
حال که ویژگی های مهد کودک مناسب و ایده آل را دانستیم، زمان مناسبی است تا مزایای نگهداری کودک در مهد کودک را بررسی کنیم. محل های نگهداری از کودکان مزایا و معایبی دارد. والدین با دانستن تمام نکات مثبت و منفی تصمیم گیرنده نهایی خواهند بود. برخی مزایای مهدهای کودک به شرح زیر است:
 
۱- داشتن ساختاری منظم و مرتب
مهد کودک به این دلیل که دارای محیطی رسمی و مرتب است مورد علاقه والدین است. مهد کودک  ها برای دریافت مجوز بازرسی و روی عملکرد مراقبان نظارت می شوند.
 
۲- مادران نگران رفتار پرستار کودک نمی باشند
مادران بر اساس غریزه نیاز به بررسی تمام رفتارهای پرستار کودک دارند. چک کردن تمام رفتارهای پرستار برای مادر خسته کننده است. برخی مادران تصمیم می گیرند به جای نگرانی دربارهٔ اینکه پرستار در اوقات بدقلقی کودک با او چه رفتاری می کند، او را به یک مهد بسپارند.
 
۳- داشتن قواعد مشخص
مهدها مقررات شفاف و روشنی برای اولیا مشخص می کنند. به طور مثال بردن کودک به مهد و برداشتن او از آنجا یک زمان مشخص دارد. زمان استراحت ، بازی و غذا خوردن کودک با قاعده و مشخص است.

۴- مهد ثبات بیشتری دارد
مهد در مقایسه با پرستار یا مراقبت توسط آشنایان ثبات بیشتری دارد. شما همواره میتوانید کودک خود را به آنجا بسپارید صرف نظر از اینکه مربی بیمار است یا دیر می رسد، مسئولیت کودک شما را مربی دیگری بر عهده می گیرد.
 
۵- استفاده از آموزش های دوران کودکی
مربیان مهد اغلب در زمینه آموزش کودکان تجربه و تحصیلات دارند. می دانند که از لحاظ رشد چه انتظاراتی از کودک باید داشته باشند. اگر مهد کودک انتخابی شما مربیان متبحری ندارد در تصمیم خود تجدید نظر کنید.
 
۶- برنامه روزانه مناسب برای کودک
کودکان در مهد فعالیت های مختلفی را انجام می دهند. این فعالیت ها شامل :
موسیقی
داستان گویی
درست کردن کاردستی و …
می باشد که این آموزش ها اگر خوب اجرا شوند ، به رشد کودک کمک خوبی می کند.
 
۷- یادگیری برخی مهارت ها
کودکان در مهد کودک فقط بازی نمی کنند بلکه آموزش هم می بینند. مثلا بازی ساده ای مثل لوگو که ترکیب خوبی از فعالیت های مربوط به نیمکرهٔ راست و چپ مغز هستند. در مهدکودک ها ، کودکان در کنار بازی های مختلف آموزش هایی نیز می گیرند که می تواند به رشد و ارتقای هوش آنها کمک کند.

۸- برقراری ارتباط مناسب با دیگر کودکان در مهد کودک
نوپایان در  مهد کودک  از فرصت برقراری ارتباط با دیگر کودکان بهره مند می شوند. موضوعی که نگرانی برخی والدین است زمانی که پرستار کودک در منزل استخدام می کنند.
 
  
 
معایب حضور بچه ها در مهد کودک
نگهداری از کودکان در مهد مانند هر روش دیگری علی رغم مزایا ، معایبی نیز دارد که به شرح زیر است:
 
۱- محدودیت حضور بچه ها در مهد کودک
شما برای حضور کودک در آنجا محدودیت دارید. تاخیر در برداشتن کودک از مهد برای شما ایجاد مشکل خواهد کرد. حال اینکه در صورت داشتن مربی کودک در منزل ، می توانید با اطلاع قبلی به وی ، درخواست اضافه کار کنید و از بابت کودک خیالتان راحت باشد.
 
۲- نداشتن جایگزین
گاهی مهد کودک بسته می باشد و نیاز است شما دنبال روش جایگزین باشید. گاهی کودک بیمار است و قادر نیستید او را به مهد بفرستید و باید در خانه بمانید.
 
۳- امکان احتمال ابتلا کودک به بیماری
در  مهد کودک و آمادگی  احتمال بیشتری برای ابتلا کودک به بیماری وجود دارد. کودکان با هم ارتباط زیاد ی دارند و در صورتی که بهداشت رعایت نشود ، احتمال ابتلاء کودک به بیماری های مختلف وجود دارد.

۴- عدم توجه کافی به کودک در مهد
در مهد احتمال کمتری برای دریافت مراقبت شخصی وجود دارد. بدلیل وجود تعداد زیاد کودکان در مهد ها احتمال دریافت رسیدگی و توجه کافی برای همه کودکان وجود ندارد چرا که خود کودکان نیز همه به یک میزان از توجه و رسیدگی نیاز ندارند ، برخی کودکان به محبت و توجه بیشتری نیازمندند.
 
 مهد کودک برای فرزندمان مناسب تر است یا استخدام پرستار؟  
  
مقایسه روش مراقبت از کودک در مهد با استخدام پرستار بچه
در قسمت قبل این مقاله مزایا و معایب مهد کودک را بررسی کردیم. در ادامه می خواهیم گزینه های مراقبتی از کودکان را با هم مقایسه کنیم. شما باید بهترین روش را با توجه به شرایط کودک و وضعیت خودتان انتخاب کنید. بهتر است از نوزادان و کودکان زیر یک سال به طور مستقیم مراقبت شود. زمانی که نیاز های آنان به سرعت رفع شود، بهتر رشد می کنند. در این مرحله از رشد، گرفتن پرستار کودک در خانه بهترین گزینه است. زیرا بهترین نسبت تعداد پرستار به کودک، برای نوزادان (تا ۱۲ ماهگی) یک به چهار است، یعنی هر چهار کودک یک پرستار داشته باشد. که این شرایط باید در مهد کودک قابل انجام باشد. کودکان بیش از یک سال، حداکثر به ازای هر ۸ کودک بالای یک سال باید یک پرستار وجود داشته باشد.
 
اقدامات لازم در زمان استخدام مربی کودک در منزل
اولین گام انتخاب یک مربی یا پرستار تهیه لیستی است از آنچه برای شما اهمیت دارد.
- میزان تجربه
- باورهای اجتماعی
- میزان انعطاف پذیری
- اعتقادات و میزان پایبندی به اصول دینی
 
برای والدینی که شغل تمام وقت دارند و مدت زیادی از شبانه روز در منزل نیستند، بهتر است پرستار برای مراقبت از فرزند خود استخدام کنند. همچنین والدین می توانند استخدام مربی مهد کودک در منزل و یا مربی مهد برای کودک در منزل را بصورت نیمه وقت یا روزانه انجام دهند.
 

 منبع: mehrparvar.com

برچسب ها :

کودکستان

مهد کودک

مهد کودک و آمادگی