معرفی انواع متدهای خیاطی

 خیاطی  از جمله هنرهایی است که دارای سبک ها و متد های مختلف بوده ضمن آنکه این هنر قدمت طولانی داشته و در طی سالیان افراد مختلف سبک ها و روش های مختلفی را ابداع  یا تغییراتی در متد های قبلی به وجود آورده اند و باعث شکل گیری انواع متد های خیاطی شده اند. سبک های متعددی هست که در حال حاضر به عنوان رایج ترین و پرکاربردترین متد های خیاطی در سراسر جهان استفاده می شوند و در  آموزشگاه خیاطی  آموزش داده میشود، ولی افرادی هم هستند که چندان از متدهای رایج پیروی نمی کنند و طی سال ها تجربه، متد و سبک خاص خود را ایجاد می کنند.
برای افرادی که تصمیم به یادگیری خیاطی دارند شناخت متد های خیاطی و انتخاب  متد درست برای آموزش از اهمیت بسزایی برخودار است. هر یک از متدهای  خیاطی دستورالعمل و روش کار مخصوص به خود را دارند واندازه گیری و الگو کشی در آنها باهم متفاوت است. و بسیاری از افراد آموزش خیاطی را با یکی از این متد ها شروع می کنند.
 
 معرفی انواع متدهای خیاطی  
 
متد متریک
متد متریک یکی از متدهای رایج آموزش خیاطی است. این متد دارای ریزه کاری های فراوان با محاسبات ریز و دقیق می باشد. محصول به دست آمده از الگوی متریک، یک لباس ظریف با تن خور عالی است. این روش با تکیه بر جدول سایزبندی 38 ، 40 الگوی شخص را آماده می کند. پس از بدست آوردن اندازه ها، محاسبات شروع می شود و با کمی حوصله و دقت به الگوی نهایی می رسید. این مرحله، مرحله وقت گیری است، ولی سرعت دوخت را بالا می برد و شما اطمینان دارید که لباس به دست آمده، فیت تن شده و کار خراب نمی شود.
متریک، روشی انگلیسی است، پس متناسب با اندام انگلیسی ها طراحی شده است. برای اینکه به الگوی مناسب ایرانی دست پیدا کنیم، لازم است در الگو دست ببریم. امروزه با فعالیت در دنیای مجازی، خیاطی هم به دنیای مجازی راه پیدا کرده است. اگر تبلیغی دیدید با عنوان خیاطی آنلاین تعجب نکنید. شما سایز می دهید و آن ها می دوزند. متد متریک به خیاط این امکان را می دهد که از راه دور، برای شما لباسی بدوزد که اندازه شما باشد.

 متد گرلاوین
متد گرلاوین یکی از قدیمی ترین متدهای خیاطی است. برخلاف متریک که از جدول اندازه گیری پیروی می کرد، در این روش باید قسمت های مختلف بدن اندازه گیری شود. مثل دور گردن، کارور، دور سینه، دور کمر و دور باسن البته با محاسبات کمتر. به همین دلیل، بیشتر آموزشگاه ها برای  آموزش خیاطی  و یا حتی دانشگاه های طراحی دوخت این روش را آموزش می دهند. لازم به ذکر است این روش نیز الگوکشی زمان بری دارد، به همین دلیل نقد زیادی به آن وارد است. متد گرلاوین با اینکه نیازمند اندازه گیری های دقیق است ولی به پرو گیری هم نیاز دارد. با ایراداتی که متد گرلاوین دارد، این متد را منسوخ شده می دانند. با این حال، آموزشگاه هایی هستند که آن را در انواع متد خیاطی با الگوی خود جای داده اند و به مبتدیان تازه کار خود آموزش می دهند. این روش دوخت، دست آخر لباسی به شما می دهد که دقیقاً فیت بدن تان است. کسانی که می خواهند مانتوهای زیبا با تن خور عالی داشته باشند، سراغ این متد بروند.
 
 معرفی انواع متدهای خیاطی  
 
متد مولر
خواستگاه این متد آلمان است. جایی که مردمانش اندامی شبیه به اندام ایرانی ها دارند. قدمتش به 140 سال می رسد. توسط میشل مولر ابداع شده و در جهان شناخته شده است. میشل مولر دریک خانواده فقیر زندگی می کرد. یک روز هنگام برگشت از مدرسه زمین خورده و زانوی شلوارش پاره می شود. او با ظرافت بسیاری شلوار خود را رفو می کند، طوری که کسی متوجه نشود. بعدها دوستانش از او تقاضا کردند که برای آن ها هم این کار را انجام دهد.
مولر، کم کم به خیاطی علاقه مند شد و به طور حرفه ای، مشغول به کار خیاطی شد و متدی بنام خودش (متد مولر) ابداع کرد. وقتی این متد وارد ایران شد، به دلیل نزدیکی اندام آلمانی و ایرانی ها، بسیار طرفدار پیدا کرد. بیشتر صاحبان مزون استقبال کردند و لباس هایشان را بر اساس این متد دوختند اما با گذشت زمان ایرانی ها چاق شدند. این موضوع خیاط هارا دچار مشکل کرد و آن ها سعی کردند با تغییرات جزیی ایرادات اندامی را رفع کنند.
هنوز هم خیلی ها اعتقاد دارند مولر روشی مناسب است. روشی که همراه با پیچیدگی ها، لباسی را ارائه می دهد که گاهی نیاز به پرو هم ندارد! البته بعضی ها هم به دلیل پیچیدگی هایی که این روش در محاسبات و الگوکشی دارد، سراغ متد مولر نمی روند و ترجیح می دهند این حجم محاسبات و فرمول را کنار گذاشته و روش آسان تری را انتخاب کنند.

آشنایی با دیگر متدهای خیاطی
تا اینجا با سه مورد از معروف ترین انواع متد خیاطی آشنا شدید. در ادامۀ مطلب، متدهای دیگری هم معرفی شده است. لازم به ذکر است که این متدها در ایران به ندرت آموزش داده می شوند. گاهی هم بعضی از آموزشگاه ها یا مزون ها، با تغییرات یا به اصطلاحِ خودشان اصلاح الگو، با این متدها کار می کنند. عقیده آن ها بر این است که متد و یا الگوکشی خیلی مهم نیست بلکه نتیجۀ کار مهم است. مهم است که لباسی بدوزیم که متناسب با اندازه بدن و مطابق با منحنی های بدن باشد. این افراد پس از سال ها کار و تجربه به این عقیده رسیدند. و بعضی از افراد نیز به دنبال جدیدترین متد های خیاطی هستند و از انواع متد های خیاطی قدیمی پیروی نمی کنند.
اما برای کسانی که تازه وارد این کار شدند و اطلاعاتی نسبت به اندام شناسی ندارند، اندازه گیری های زیاد، حفظ فرمول ها و ساعت ها الگوکشی سخت خواهد بود. این افراد از همان آغاز کار، به دنبال متدی شناخته شده می روند تا درصد خطای کمتری داشته باشند. زیرا اگر با مشکلی مواجه شوند، راحت تر می توانند از افراد دیگر کمک بگیرند.
سه نوع متد آموزشی که درموردشان توضیح دادیم (مولر، گرلاوین و متریک) از انواع متدهای  خیاطی با الگو  هستند. این سه روش در ایران بسیار استفاده شده است. بنابراین، با این متدها لباس های بسیاری برای اندام های متفاوت دوخته شده است و ایرادات اندامی اصلاح شده است. به همین دلیل خیلی ها تمایل دارند با این 3 متد آموزش خیاطی کار کنند.
 
    
 
متد ایتالیایی
این متد همانطور که از نامش پیداست از ایتالیا آمده است. روشی که مستقیم روی پارچه پیاده می شود. برای افرادی که از محاسبه و الگو کشی فراری هستند گزینه بسیار مناسبی است. متد ایتالیایی ضعف بزرگی دارد، با این متد فقط می توان لباس های نسبتاً ساده دوخت. از آن جایی که الگوکشی روی کاغذ انجام نمی شود، طرح و مدل لباس مورد نظر روی الگو، الگو سازی نمی شود.

abm از متدهای خیاطی
abm یک متد آمریکایی است. در این روش الگوها بر حسب سایزبندی آماده می شوند. abm که از متدهای تجاری محسوب می شود، کار خیاطی را بسیار آسان کرده و زمان الگو کشی را کم کرده است. شما می توانید الگوهای آماده را متناسب سایز، در جدول سایزبندی انتخاب کرده و روی پارچه بیندازید. سپس برش داده و دوخت را انجام دهید. به همین سادگی! ولی سایز بالاتنه و پایین تنه همه افراد یکسان نیست. ممکن است سایز بالاتنه شخصی 38 و سایز پایین تنه او 40 باشد. به همین دلیل abm، یک متد تجاری است. لباس هایی که در فروشگاه ها می بینیم، بیشتر با این روش دوخته شده است.

 متد فرانسوی
متد فرانسوی، از انواع متد خیاطی است که فرانسوی های پیشرو در صنعت مد و پوشاک آن را ارائه داده اند. فرانسوی ها از گذشته های دور سفارشی دوزی و شخصی دوزی را شروع کردند. با گذشت زمان و افزایش تقاضای لباس توسط مردم، آن ها دوخت انبوه لباس را راه اندازی کردند. روشی که آن ها ابداع کردند مختص اندام های متناسب و زیبای خودشان است.  اندام ایرانی ها نیز در گذشته این گونه بود و به راحتی این متد در خیاط خانه های ایران استفاده می شد. ولی با چاق شدن ایرانی ها این روش کنار گذاشته شد.

 منبع: kfacademy.ir

برچسب ها :
خیاطیآموزشگاه خیاطیآموزش خیاطیخیاطی با الگو