جرمگیری دندان و فواید آن

جرم گیری دندان
حتما تا به حال با افرادی مواجه شده اید که به خاطر بوی بد دهانشان می خواستید از آنها فاصله بگیرید. یا رنگ و روی دندان های آنها آنقدر کثیف بوده که نخواهید موقع صحبت کردن به دندان های آنها نگاه کنید.
هنگامی که افراد به سلامت دندان های خود اهمیت نمی دهند و پس از وعده های غذایی مسواک نمی زنند، به مرور لایه ای از مواد غذایی بر روی دندان ها می نشیند. این لایه های بسیار نازک و غیر قابل رویت همان جرم ها هستند که در ابتدا بی خطرند و ظاهر دندان را به هیچ عنوان از فرم نمی اندازند، اما تنها کافی است که چند روز از عمر این لایه های نازک بگذرد، کم کم شروع می کند به ایجاد بوی بد و مواد غذایی که حالا دیگر چندان هم غذایی نیستند، تبدیل به اسیدهایی می شوند که باعث ایجاد حفره در دندان می شود و دندان را اصطلاحا کرم زده می کنند.
 
  
جرم گیری دندان چیست؟
باکتری های موجود در دهان با فعالیت خود می توانند روی دندان ها لایه ای به نام پلاک دندان ایجاد کنند که پلاک باعث آسیب به مینای دندان و در نهایت سبب پوسیدگی دندان می شود. در برخی نقاط دهان که دسترسی جهت تمیز کردن دندان ها کمتر است، این پلاک ها به راحتی ایجاد می شوند. در صورتی که برای برداشتن این پلاک ها اقدامی صورت نگیرد، پلاک ها به تدریج آهکی شده و تبدیل به جرم می شوند که در نهایت آسیب به مینای دندان را در پی دارند. بنابراین منظور از   جرم گیری دندان ، پاکسازی دندان توسط دندانپزشک به کمک ابزار های دندانپزشکی و یا دستگاه اولتراسونیک می باشد. جرم گیری باعث تمیز شدن دندان ها و بر طرف شدن حالت زبری دندان ها می شود.
 
  جرمگیری دندان و فواید آن  
جرم گیری دندان در منزل
با وجود اینکه جرم گیری دندان ها در مطب  دندانپزشکی  بهترین روش می باشد، اما می توان با اقداماتی این کار را برای جرم های سطحی تر در منزل نیز انجام داد. استفاده از جوش شیرین به صورت تنها و یا با استفاده از سرکه، لیمو، توت فرنگی، خمیر دندان، روغن نارگیل و روغن زیتون برای مسواک زدن، تاثیر بسیاری برای سفیدی دندان ها و رفع جرم دندان ها دارد. جالب است بدانید اگر نصف قاشق چای خوری شکر قهوه ای را حدود 10 دقیقه در دهان خود نگه دارید، تاثیر خوبی در جرم گیری دندان ها دارد. مسواک زدن به کمک سرکه سیب و آب برنج نیز برای از بین بردن پلاک ایجاد شده روی دندان ها کاربرد دارد. مواد غذایی که دارای ویتامین ث هستند، برای رفع جرم روی دندان ها بسیار مفید می باشند. توجه داشته باشید که مسواک زدن به شکل صحیح و استفاده از نخ دندان را فراموش نکنید. روش های گفته شده برای جرم گیری سطحی دندان ها به کار می رود و برای از بین بردن جرم های عمیق تر دندان مورد استفاده قرار نمی گیرند. لازم به ذکر است این روش ها به صورت تجربی بیان شده و جهت از بین بردن جرم دندان ها به شکل اصولی حتما باید به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید.

هزینه جرم گیری دندان
هزینه جرم گیری دندان بستگی به عوامل متعددی دارد، از جمله این عوامل می توان اشاره کرد به روش مورد استفاده در درمان، تعداد جلسات مورد نیازی، مراقبت های لازم پس از درمان و سطح تخصص دندانپزشک. 
 
فواید و مزایای جرم گیری دندان
از بین رفتن جرم باعث کاهش پوسیدگی دندان می شود. بروساژ و جرم گیری دندان همچنین باعث بهبود ورم و التهاب لثه شده و مانع از تبدیل شدن این مشکل به یک بیماری شدید لثه می شود. با این حال، مزایای جرم گیری دندان تنها تا زمانی دوام دارد که دوباره جرم روی دندان شکل نگیرد. بعضی از بیماران که بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت نکنند، به جرم گیری دندان دوره ای نیاز پیدا می کنند.

روش های جرم گیری دندان
به فرایند زدودن جرم از دندان جرم گیری میگوییم. جرم گیری دندان در طی چند جلسه انجام می شود و باید بیمار در فاصله بین جلسات، طبق دستورات متخصص دندانپزشکی عمل کند و بهداشت را کاملا رعایت کند و از دهان شویه های مخصوص استفاده کند.
دو روش اصلی برای از بین بردن جرم دندان وجود دارد، البته بعضی از دندانپزشکان از هر دو روش استفاده می کنند. در ادامه روش های جرم گیری دندان شرح داده می شود.
 
جرمگیری دندان و فواید آن  
 
جرم گیری با ابزارهای دستی
 دندانپزشک  شما در این حالت از یک جرم گیر دندان استفاده می کند و به صورت دستی پلاک های موجود روی دندان را از بین می برد. ار آنجا که دندانپزشک توانایی مشاهده پلاک ها را ندارد، مجبور است از حس لامسه خود برای شناسایی نواحی ایجاد پلاک و رسوب بر روی دندان ها استفاده کند.
 
جرم گیری با ابزارهای اولتراسونیک
ابزار جرم گیری دندان اولتراسونیک پلاک ها را از روی دندان شما با لرزش یک سر فلزی، پاک می کند، در این روش از اسپری کردن آب برای شستن پلاک ها از روی دندان و سرد نگهداشتن سر دستگاه استفاده می شود.
 
جرم گیری دندان با لیزر
تقبل هزینه جرمگیری دندان و جرم گیری عمیق لیزری دندان هم به منظور پیشگیری و هم به عنوان یک روش درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. روش جرمگیری دندان با لیزر به عنوان یک اقدام پیشگیرانه استفاده می شود. پس از روش های پاکسازی عمیق، پاکت های لثه و سطوح ریشه با یک لیزر آبی درمان می شوند تا اتصال مجدد بافت های لثه را بهبود ببخشد. این کار باعث تسکین التهاب و بهبودی سریع بافت های لثه می شود و باعث اتصال دوباره بافت های لثه به دندان می شود. دستگاه AMD Laser: در این روش از ژل بلیچینگ برای سفید کردن دندان ها، بر روی دندان ها استفاده می شود و در ادامه پرتو شتاب دهنده بطور مستقیم بر روی دندان ها تابانده می شود تا به این ترتیب حداکثر نتایج بهینه حاصل شود. روش سفید کردن دندان با لیزر یک روش بی خطر و بدون درد است. به این ترتیب می توان رنگ دندان ها را تا 8 درجه در مدت کمتر از یک ساعت سفید کرد.
در طول جلسه بعدی، دندان پزشک مجددا لثه ها را معاینه می کند تا میزان بهبودی پاکت های لثه را بررسی کند. در صورتی که عمق پاکت های لثه هنوز بیش از 3 میلی متر باشند، روش های درمانی قوی تر از سفید کردن دندان با لیزر تجویز می شود.
 
جرم گیری با ابزارهای دندانپزشکی
زمانی که با درمان جرم دندان و پلاک دندان ها، همچنان عوامل ایجاد عفونت در بافت اپیتلیوم (بافت پوششی) لثه ای اطراف دندان باقی بماند، با انجام کورتاژ لثه ای می توان درمان را انجام داد. لیزر با حذف بافت اپیتلیوم عفونی و حفظ بافت همبند سالم در لایه های زیرین، موجب می شود که بافت لثه ای سالمی ساخته شود. در کلینیک  دندانپزشکی زیبایی  ، جرم گیری و جرم گیری عمیق دندان ها معمولا در دو تا چهار جلسه انجام می گیرد. دندان پزشک برای این که احساس درد نکنید، لثه ها را با استفاده از بی حسی موضعی بی حس می کند. در هر جلسه یک چهارم دهان و به مدت 45 دقیقه تحت درمان قرار می گیرد. در صورتی که بیماری لثه پیشرفته نباشد، جرم گیری در یک جلسه به طور کامل انجام می گیرد.
 
بروساژ دندان
احتمالا شما هم واژه بروساژ دندان را همراه با جرمگیری دیده یا شنیده اید. دندانپزشکان با آغشته کردن دندان ها به خمیر مخصوص و استفاده از وسیله ای چرخشی که یک برس به سر آن بسته شده است، اقدام به بروساژ سطوح دندانی می کنند، این کار معمولا بعد از جرمگیری دندان و برای به وجود آوردن سطح صیقلی روی دندان و همچنین حذف رنگ ها و لکه هایی که چسبندگی زیادی ندارند و سفید کردن دندان، استفاده می شود.
 
صیقلی کردن دندان با AIRFLOW
صیقلی کردن دندان با Airflow روشی ایده ال برای از بین بردن لک و تغییر رنگ ناشی از کشیدن سیگار و قلیون، مصرف چای و قهوه است، زیرا علاوه بر سفید شدن دندان ، به طور کامل پلاک دندانها را از بین می برد. از این روش برای پاکسازی و باز کردن فیشرها قبل ازشیار بندی دندان استفاده می شود. این روش جرمگیری دندان با صیقل دادن دندان بدون تماس مستقیم، فشار و گرما باعث بهبود وضعیت دندان های بیمار می شود و نسبت به دیگر روش های درمانی پریودنتال برتری دارد. در این روش، یک اسپری هوا و سدیم بی کربنات و جت آب برای برطرف کردن پلاک و لکه ها مورد استفاده قرار می گیرند. در این روش بیمار دردی را حس نخواهد کرد.


برچسب ها :
جرمگیری دنداندندانپزشکی زیباییدندانپزشکدندانپزشکی