مزایا و معایب ایمپلنت یا کاشت دندان

افراد بسیاری ممکن است به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و یا تصادف، زمین خوردگی و حتی افزایش سن ، دندان های خود را از دست بدهند. از دست دادن دندان به ویژه دندان های جلو در زیبایی چهره تاثیر منفی می گذارد و به این ترتیتب افراد درصدد یافتن راه حل هستند. ایمپلنت دندان یا کاشت دندان گزینه درمانی مناسب محسوب می شود.
 
ایمپلنت ­دندان چیست؟
 ایمپلنت  دندان  در واقع یک پایه تیتانیومی (و گاهی اوقات زیرکونیا) است که در داخل استخوان فک در زیر لثه جایگذاری می شود تا همانند ریشه دندان عمل کرده و روکش دندان یا دندان مصنوعی را در جای خود ثابت و محکم نگه دارد.
 
 ایمپلنت دندان  
مراحل کاشت ایمپلنت دندان
ایمپلنتها به استخوان فک وصل شده و حدود 3 تا 4 ماه زمان می برد تا به صورت کامل جوش بخورد .سپس قسمت تاج و روکش دندان در لابراتوار ساخته شده و روی پایه ی آن توسط  دندانپزشک   قرار می گیرد.
مراحل کاشت ایمپلنت به شرح ذیل می باشد :
ایجاد بی حسی موضعی در ناحیه مورد نظر جهت کاهش درد
قرارگیری ایمپلنت در استخوان فک بیمار
اتصال دقیق در مدت زمان 12 تا 24 هفته
طراحی پروتز موقت روی ایمپلنت برای راحتی بیمار در طی این زمان
قالبگیری ایمپلنت اصلی
قرار دادن تاج و روکش دندان ساخته شده و بر روی پایه ی ایمپلنت

توجه داشته باشید که برای کاشت دندان، بیمار باید لثه های سالم و استخوان مناسب برای نگهداری از آن را داشته باشد. مراقبت های دقیق از دهان و دستورات  دندانپزشکی زیبایی  برای موفقیت طولانی مدت در کاشت ایمپلنتهای دندانی بسیار حائز اهمیت است.
 
مزایای کاشت دندان
طبیعی جلوه نمودن ایمپلنت : ایمپلنت های دندان در شکل ها و اندازه های مختلف وجود دارند. دندانپزشک یا ایمپلنتولوژیست ایمپلنتهایی را که با رنگ دندان های اصلی بیمار همخوانی دارد، طراحی کرده و در لثه بیمار قرار می دهد. کسی جز بیمار و دندانپزشک نمی تواند تشخیص دهد که دندان ها به صورت کاشته شده هستند.
بازگرداندن نیروی اصلی دندان : از آنجایی که ایمپلنت های دندانی به فک متصل می شوند و به وسیله تیتانیوم جایگزین ریشه دندان می شوند، اجازه می دهند تا مقدار بیشتری از نیرویی که می توان با دندان های طبیعی استفاده کرد، بکار برد.
مانع تغییر در شکل صورت می شود : دندان ها کمک می کنند تا ساختار چهره اصلی انسان حفظ شود.اما هنگامی که دندان ها را به دلایل مختلف از دست می دهید، این حمایت را نیز از دست می دهید و در نهایت سبب تغییر شکل فک و صورت شده و ممکن است پیرتر به نظر برسید. ایمپلنت های دندانی چایگزین دندان های اصلی شده و باعث جلوگیری از تغییر شکل فک و صورت می شوند.
حفظ توانایی صحیح صحبت کردن: برخی از گزینه هایی که برای جایگزینی دندان استفاده می شود مانند پروتزها و یا دندان مصنوعی میتوانند بر توانایی فرد برای تلفظ صحیح کلمات تاثیر بگذارند. اما از آنجا که ایمپلنتهای دندان درست مانند دندانهای طبیعی عمل می کنند، به بیمار کمک می کنند تا همانند گذشته به راحتی و به طور طبیعی صحبت کند.
عدم ایجاد حفره های دهانی : دندانهای مصنوعی و پروتز بین دندانها حفره ایجاد می کنند و محل رشد باکتری می شوند و در نتیجه در دهان ممکن است عفونت ایجاد شود. اما ماده ای که ایمپلنتهای دندانی از آن ساخته میشوند، امکان ایجاد حفره را به صفر میرساند.
مراقبت آسان : مراقبت از ایمپلنتهای دندان آسان است و نیازی به خرید محصولات خاص برای تمیز کردن یا مراقبت از آنها نیست.
پشتیبانی از دندان­های مجاور : در صورت نبود یک دندان ، شکاف در دهان به وجود می آید که منجر به ناهماهنگی دندان ها می شود.ایمپلنت ها شکاف ها را پر کرده، و این شرایط را فراهم می سازد که یک لبخند زیبا داشته باشید.
راه حل دائمی :  گزینه های دیگری که جایگزین دندان های خراب می شوند باید به صورت دوره ای تعمیر یا جایگزین شوند، اما از ایمپلنت ها می توانید برای کل زندگی بدون نیاز به جایگزینی استفاده نمایید.
لبخند را به خود هدیه دهید : از لحاظ زیبایی شناسی، ایمپلنت طبیعی تر از روش های دیگر است. استفاده از روش هایی که طبیعی جلوه نماید خصوصاً  برای دندانهای جلو، جهت داشتن لبخندی زیبا، بسیار مهم است.ایمپلنت به شما لبخندی زیبا هدیه می دهد.
 
مشکلات ایمپلنت دندان
درباره مشکلات ایمیپلنت دندان میتوان به موارد زیر اشاره کرد که شامل:
هزینه ی بالای انجام عمل ( دندانپزشکی اقساطی  )
طولانی بودن زمان درمان
ریسک بالای عمل به دلیل احتمال ایجاد عفونت
نیاز به انجام معاینات دندانپزشکی مداوم و طولانی مدت
البته در صورتی که ایمپلنتولوژیست شخص ماهری باشد از عوارض و درد ناشی از ایمپلنت کاسته می شود.
 
ایمپلنت برای چه کسانی مناسب نیست و ناموفق خواهد بود
-در صورتی که بیمار به دلیل داشتن بیماری های خاص سابقه انجام شیمی درمانی یا رادیوتراپی را داشته باشد و یا اینکه در حال حاضر این درمانها را انجام می دهد، احتمال موفقیت با این درمان کمتر می شود.
-بیماری های خاصی نظیر ابتلا به پوکی استخوان و بیماریهای مانند آن هنوز کاملاً مشخص نشده است که تاثیری در کارکرد و ماندگاری آن دارد یا خیر.
-برای انجام این جراحی سلامت لثه فرد بیمار بسیار اهمیت دارد و علاوه بر آن باید استخوانهای فک قدرت کافی برای نگهداری از ایمپلنت را داشته باشند.
-در بسیاری از موارد اگر بیمار از  سیگار و یا مانند آن استفاده کند، در آن صورت ایمپلنت توصیه نمی شود، زیرا استفاده از دخانیات باعث کاهش امکان موفقیت درمان می شود. 
-رعایت بهداشت عمومی دهان و دندان در بالا بردن عمر ایمپلنت تاثیر زیادی دارد.
-در صورت استفاده از داروهایی که در آنها از مشتقات بیس فسفونات استفاده شده است، توصیه می شود که از این روش درمانی استفاده نشود.
 
مراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت دندان
بعد از انجام ایمپلنت ممکن است به استراحت نیاز داشته باشید تا اثر بیحسی پایان یابد، بعد از یک بیحسی موضعی چند ساعت طول میکشد تا دهان و دندان تان به حالت اول خود برگردد. در ضمن بهتر است از مسکن هم استفاده نمایید تا بعد از اتمام بیحسی درد حاصل از عمل کاهش یابد.
معمولا بعد از عمل میتوانید به خانه برگردید اما اگر بیهوشی عمومی داشتید بهتر است تا ۲۴ ساعت اول یک همراه مراقب شما باشد.
در چند روز بعد از ایمپلنت استفاده از غذاهای نرم بسیار اهمیت دارد. در ضمن مراقب باشید تا زمانی که بیحسی کاملا از ناحیه دهانتان برطرف نشده، از غذاها و نوشیدنی های داغ استفاده نکنید. در غیر این صورت این احتمال وجود دارد، بدون آنکه متوجه شوید خودتان را بسوزانید.
بهداشت دهان و دندان بعد از عمل بسیار مهم است. سعی کنید دهان خود را مثل همیشه با مسواک و نخ دندان تمیز نگه دارید.

برچسب ها :
کاشت دندانایمپلنت دندانمزایای ایمپلنت دندانمعایب و عوارض ایمپلنت دنداندندانپزشکی زیبایی