همه آنچه که باید در مورد دوره های آموزشی کامپیوتر بدانیم

اوقات فراغت فرصت خوبی است برای تمرکز روی یادگیری مباحثی که معمولاً در طی سال تحصیلی و یا زمان کار فرصت کافی برای آن ها وجود ندارد.
طبق تجربه در تدریس دوره های زیر، یک راهنمای خلاصه برای کسانی که می خواهند  دوره آموزشی کامپیوتر  را بگذرانند آماده کرده ایم که میتواند مفید باشد:
 
چه دوره هایی؟
از ساده ترین دوره ها که عموم افراد (یعنی حتی کسانی که رشته شان کامپیوتر نیست) می توانند بگذرانند شروع می کنیم و به دوره های تخصصی تر می رسیم:
 
  همه آنچه که باید در مورد دوره های آموزشی کامپیوتر بدانیم  
 
دوره های ICDL:
دوره های ICDL شامل هفت مهارت هستند که می توان گفت یادگیری آن ها از الزامات زندگی امروزی است. این هفت مهارت عبارتند از:

- مبانی کامپیوتر: در این دوره با مفاهیمی مثل اینکه سخت افزار چیست، نرم افزار چیست، انواع آن ها، اجزای هر یک و خلاصه مفاهیم کلی کامپیوتر آشنا خواهید شد.
- Windows: در این دوره کار با سیستم عامل ویندوز را فراخواهید گرفت.
- Internet: در این دوره یاد خواهید گرفت که چطور در اینترنت بگردید، ایمیل بسازید، وبلاگ بسازید و مباحث مرتبط با اینترنت...

این سه مهارت، ICDL2 را تشکیل می دهند. که ممکن است شما با توجه به اینکه آن ها را به صورت تجربی یاد گرفته اید، نیازی به گذراندن این دوره ها نداشته باشید.
البته فراموش نکنید که مدرکی که در انتهای این دوره ها داده می شود، در خیلی از مراکز لازم بوده و باعث افزایش مزایای شما خواهد شد. مثلاً اگر در یک شرکت صنعتی مشغول به کار شوید، ارائه این مدارک ممکن است باعث افزایش جایگاه و حقوق شما شود.

چهار دوره بعدی را در اصطلاح ICDL1 می نامند:

- Word: در این دوره با نرم افزار طراحی اسنادی مثل پایان نامه ها، تحقیق ها، کتب و ... آشنا می شوید. م
- Excel: در این دوره با نرم افزار اِکسِل آشنا می شوید و خواهید توانست امور حسابداری در حد مراکز کوچک، گزارش و آمارگیری، رسم نمودار و ... را انجام دهید.
- PowerPoint: در این دوره با پاورپوینت یعنی نرم افزار تهیه اسلایدهای ویژه سمینارها و کلاس ها آشنا خواهید شد. ممکن است بخواهید از دانسته های خود برای تولید برنامه های آموزشی نیز استفاده کنید.
- Access: اَکسِس نرم افزاری نسبتاً پیشرفته جهت تولید برنامه های کاربردی در حد کوچک است. مثلاً می توانید یک نرم افزار مدیریت کتابخانه تولید کنید.

دوره فتوشاپ:
دوره Photoshop نیز یکی از دوره های بسیار مهم در زندگی همه افرادی است که با کامپیوتر سر و کار دارند. چه رشته شما کامپیوتر باشد و چه نباشد، به کار روی عکس نیاز خواهید داشت. یکی از شیرین ترین دوره هایی که خواهید گذراند، مطمئناً  آموزش فتوشاپ  خواهد بود.
در این دوره یاد خواهید گرفت چگونه یک پوستر یا کارت ویزیت طراحی کنید، چگونه عکس خود را مطابق میل خود تغییر دهید. چگونه عکس های خراب را ویرایش کنید و خیلی کارهای دیگر ... (مثلاً خیلی ها حتی نمی توانند عکس خود را برای ثبت نام در کنکور کوچک کنند!)
 
  همه آنچه که باید در مورد دوره های آموزشی کامپیوتر بدانیم  
 
دوره های شبکه:
اگر به مباحث مرتبط با شبکه علاقه دارید، این مسیر را دنبال کنید:

- دوره Network+‎ : اولین دوره ای که باید در زمینه شبکه بگذرانید، دوره نت ورک پلاس‎ است. این دوره پیش نیاز هر دوره دیگری است.
در این دوره با مبانی شبکه آشنا خواهید شد. یاد خواهید گرفت که چگونه یک شبکه کوچک اداری را راه اندازی کنید. یاد می گیرید چگونه کابل شبکه درست کنید، چگونه سوئیچ، مودم ADSL، اکسس پوینت و دیگر تجهیزات را در کنار یکدیگر قرار دهید و IPها را تنظیم کنید تا یک شبکه کامل ایجاد شود.
البته برای مدیریت شبکه های پیشرفته (شبکه های شرکت ها و سازمان ها) نیاز به گذراندن دوره های بعدی دارید.

دوره های MCITP:
پس از گذراندن نت ورک پلاس، پرکاربردترین دوره، دوره MCITP است. این دوره در حقیقت در مورد شبکه های مبتنی بر مایکروسافت است.
البته این دوره کمی طولانی و پرهزینه است. این دوره حداکثر شامل شش زیردوره است:

- Windows 7 Configuring
- Windows Server 2008
- Network Infrastructure
- Application Infrastructure
- Active Directory
- Windows Server 2008 Enterprise

در این دوره ها یاد می گیرید چگونه یک شبکه مبتنی بر Windows Server را به طور کاملاً حرفه ای مدیریت کنید. چگونه به کاربران دسترسی های مختلف به منابع مختلف بدهید. چگونه کلاینت ها را به صورت متمرکز مدیریت کنید و ...
اگر نتوانستید از پس هزینه های این دوره ها برآیید، شاید بهتر باشد دوره ویندوز سرور را از دست ندهید. اگر بتوانید دو دوره اول را بگذرانید که چه بهتر. 

دوره های Cisco:
این دوره ها در حقیقت یادگیری مدیریت سخت افزارهای شرکت سیسکو است. مثلاً یاد خواهید گرفت که چطور سوئیچ یا روتر سیسکو را مدیریت کنید.
گذراندن این دوره ها را به افرادی که در شهرستان های کوچک زندگی می کنند پیشنهاد نمی کنم. البته اختیار با خودتان است. اگر فکر می کنید تعداد مراکزی که سوئیچ و روتر سیسکو استفاده می کنند، در محل زندگی شما زیاد است، می توانید به سراغ این دوره بروید. اما در کل، مدارک سیسکو در شهرستان ها بازار کار خوبی ندارد.
این دوره خود دو مرحله دارد، دوره کاردانی و کارشناسی.
 
 همه آنچه که باید در مورد دوره های آموزشی کامپیوتر بدانیم  
 
دوره های طراحی وب:
در مورد  آموزش طراحی وب ، باید ابتدا تصمیم بگیرید که می خواهید طراحی وب بر اساس زبان PHP انجام دهید یا زبان ASP بهتر است اگر در شهرستان هستید، PHP را یاد بگیرید و اگر در تهران هستید، ASP را.
معمولاً یک دوره مقدماتی را خواهید گذراند که در آن HTML و CSS و JavaScript را یاد می گیرید و سپس در دوره بعد، زبان پویایی را که انتخاب کرده اید.
یکی از بهترین مهارت ها به خصوص برای دانشجویان رشته کامپیوتر، مهارت طراحی صفحات وب است. شما از این مهارت برای هر جنبه ای می توانید استفاده کنید: کسب درآمد حتی در خانه، تفریح و لذت بردن از تولید برنامه، تبلیغ خود و کار خود و خلاصه همه جنبه ها... 

دوره های برنامه نویسی:
اگر رشته کامپیوتر هستید و در دانشگاه به خوبی با زبان C یا C++‎ آشنا شده اید، می توانید در دوره های جاوا یا C#‎ به عنوان قدم بعدی شرکت کنید. اما اگر با زبان سی و سی پلاس-پلاس آشنا نیستید، اولین گام، شرکت در این دوره هاست.
 
دوره های میکس و مونتاژ فیلم: 
این دوره ها معمولاً در شهرهای کوچک برگزار نمی شود و یا به ندرت و یا به صورت خصوصی برگزار می شود. اما اگر به طور مثال می خواهید یک مرکز فیلمبرداری و میکس و مونتاژ راه بیندازید و در شهر شما چنین دوره هایی هست، می توانید توانایی کار با Adobe Premiere و Adobe After Effects را در این دوره ها کسب کنید. هر چند که برای میکس زنده احتمالاً کار با نرم افزار Edius را نیز نیاز خواهید داشت.
 
دوره های سه بعدی مثل 3D Max ، MAYA و AutoCAD:
این دوره ها نیز به ندرت در شهرستان ها به حد نصاب می رسد و تشکیل می شود. دلیل آن هم بازار کار کم آن در شهرستان است. اما اگر در کلان شهرها هستید، فرصت را از دست ندهید! دوره های لذت بخشی است! اگر بتوانید موفق از دوره ها خارج شوید، احتمالاً بازار کار خوبی خواهید داشت. فراموش نکنید که در شهرستان های اطراف تبلیغ کنید و خودتان را به عنوان یک مرکز ساخت کلیپ ها و آبجکت های سه بعدی معرفی کنید.
 
   
 
یادگیری این مباحث، بدون گذراندن دوره ممکن نیست؟
این سوال را خیلی ها می پرسند که نمی شود بدون کلاس رفتن و حضور در  آموزشگاه کامپیوتر  این ها را یاد گرفت؟
ببینید، این به روحیات خودتان بستگی دارد!

اگر انگلیسی شما عالی است و دقیقاً متوجه می شوید که یک آمریکایی چه می گوید و از طرفی، پای ویدئوهای یکنواخت خوابتان نمی گیرد، شما لازم نیست کلاس بروید! اگر جستجویی در اینترنت داشته باشید و یا نگاهی به آموزش های ویدئویی که در سایت های مختلف موجود است بیندازید، متوجه می شوید که در همه زمینه ها این روزها ویدئوهایی بسیار با کیفیت و غنی آماده شده است.
اما اگر احساس می کنید آموزش ویدئویی نمی تواند شما را پایبند کند که بنشینید و روی یک موضوع کار کنید، کلاس، بهترین بهانه است. چون نفس حضور در کلاس ها عاملی می شود که شما با این موضوع درگیر شوید و یک فرصت را برای این کار اختصاص دهید.
ضمن اینکه کلاس ها معمولاً حاوی نکاتی هستند که در حقیقت تجربه چند ساله مدرس است و ممکن است در هر ویدئویی پیدا نکنید.
برخی افراد هم هستند که اصلاً کلاس رفتن برایشان فایده ای ندارد. خودشان باید چیزی را تجربه کنند تا در ذهنشان بماند، آن ها هم به مرور خود را درگیر نگاه دارند تا داده هایشان کم کم کامل شود.

برچسب ها :

دوره آموزشی کامپیوتر

آموزش فتوشاپ

آموزش طراحی وب

آموزشگاه کامپیوتر