بیمه تامین اجتماعی چیست؟

همه افراد دارای نگرانی هایی مانند اینکه تا چه زمانی میتوانند کار کنند؟ با رسیدن به زمان بازنشستگی چگونه امرار معاش کنم؟ و ... میباشند. بهترین راه برای اینکه این افکار و دغدغه ها را از خود دور کنید استفاده از بیمه تامین اجتماعی است. بیمه تامین اجتماعی دارای انواع مختلفی است که هر کدام از آنها دارای مزایای گوناگونی است. در این مطلب سعی داریم شما را تا حدودی با آنها آشنا سازیم تا بتوانید بهترین نوع بیمه را برای خود انتخاب کنید. البته برای اینکار میتوانید به یک  نمایندگی بیمه  نیز مراجعه نمایید.
 
  
از بیمه تامین اجتماعی چه میدانید؟
 
یکی از ابتدایی ترین مواردی که در زمان احداث راه آهن سراسری، جزو قوانین کار به تصویب رسید، بیمه تامین اجتماعی بود. با گذشت زمان به منظور حمایت از حقوق کارگران، قانون های مختلفی وضع گردید و این امر موجب شد تا برای آنها سازمانی تشکیل گردد که نام آن را سازمان تامین اجتماعی نهادند. این سازمان از تمامی کارکنان ادارات و نهادها توسط بیمه حمایت مینماید. سازمان تامین اجتماعی با ارائه  بیمه  این امکان را به افراد میدهد که از خدمات درمانی بهره مند گردد و پس از بازنشستگی نیز ماهیانه مبلغی را به عنوان مستمری دریافت نماید.
 
انواع بیمه تامین اجتماعی کدام است؟
 
1) بیمه خویش فرما

همانطور که از نام این بیمه مشخص است، خود فرد اقدام به بیمه خود مینماید. از مواردی که در این بیمه قابل ذکر میباشد عدم امکان استفاده از بیمه بیکاری است که جزء بیمه خویش فرما نیست. 
بیمه تامین اجتماعی اختیاری و بیمه کارفرمایان از انواع بیمه تامین اجتماعی خویش فرما هستند. در ادامه آنها را مورد بررسی قرار میدهیم.
 
بیمه اختیاری
این نوع از بیمه بدان معناست که اگر شما از طرف سازمانی تحت پوشش بیمه نباشید میتوانید در سازمان تامین اجتماعی ثبت نام نموده و در ازای پرداخت مبلغی ماهیانه به عنوان حق بیمه، خود را تحت پوشش بیمه درآورید.
از مهمترین نکات در بیمه اختیاری، پرداخت حق بیمه در تاریخ های مشخص است. زیرا در غیر اینصورت قرارداد بیمه شما با سازمان تامین اجتماعی باطل میگردد. ضمنا استفاده شما از بیمه اختیاری منوط به این است که سابقه پرداخت ۳۰ روز حق بیمه را داشته و حداکثر سن شما ۵۵ سال باشد. در صورتیکه سنتان از عدد گفته شده بیشتر باشد میبایست حق بیمه مازاد سن خود را پرداخت کنید. 
نکته دیگری که باید بدانید در مورد میزان حق بیمه است. حق بیمه ای که شما باید پرداخت نمایید ۲۶ درصد حقوق توافق شده تان است. 
بیمه اختیاری دارای مزایایی از قبیل استفاده از مستمری یا حقوق بازنشستگی، از کار افتادگی، هزینه های درمانی و همچنین هزینه های کفن و دفن میباشد.

بیمه کارفرمایان
تنها کارمندان نیستند که به حقوق بازنشستگی و خدمات آن نیاز دارند بلکه این موارد درخواست کارفرمایان نیز میباشد. به همین منظور سازمان تامین اجتماعی قوانین ذیل را برای استفاده کارفرمایان از بیمه تامین اجتماعی درنظر گرفته است:
- بازنشستگی با ۱۲ درصد: در این مورد فقط خدمات مربوط به بازنشستگی ارائه داده میشود که باید بابت آن مبلغ ۱۸۲ هزار تومان پرداخت شود.
- بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی با ۱۴ درصد: در این مورد علاوه بر اینکه خدمات مربوط به بازنشستگی به فرد بیمه شده ارائه میگردد، در صورت فوت فرد نیز این خدمات به بازماندگان او ارائه داده میشود. برای این نوع از بیمه باید مبلغ ۲۱۲ هزار تومان پرداخت گردد.
- بازنشستگی، فوت و از کار افتادگی با ۱۸ درصد: در این حالت مواردی مانند پرداخت مستمری به بیمه شده، پرداخت مستمری شخص بیمه شده به بازماندگان در صورت فوت بیمه شده و خدمات مربوط به از کار افتادگی کلی ارائه میگردد. البته استفاده از این حالت برای افرادی که دچار از کار افتادگی جزئی و نقص عضو شده باشند ممکن نمیباشد. مبلغی که برای این نوع از بیمه باید پرداخت شود نیز ۲۷۳ هزار تومان است.
 
2) بیمه اجباری
 
اگر شما در کارخانه، شرکت، فروشگاه و یا هر مکان دیگری مشغوا به کار هستید و در ازای کار حقوق دریافت میکنید باید توسط کارفرمای خود تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گیرید. این نوع از بیمه به بیمه اجباری معروف است. در بیمه اجباری کل حق بیمه ۳۰ درصد است که ۲۳ درصد از آن توسط کارفرما و ۷ درصد الباقی توسط فرد بیمه شده پرداخت میشود.
 
3) بیمه بیکاری
 
از زیرمجموعه های بیمه اجباری میتوان به بیمه بیکاری اشاره نمود. بیمه بیکاری شامل حال همه افرادی که به واسطه کار در محلی و از طریق کارفرمای خود تحت پوشش بیمه اجباری تامین اجتماعی قرار گرفته اند، میشود.
این بیمه مختص زمانیست که فرد شغلی نداشته و بیکار میباشد که منوط به شرایطی خاص است. در واقع کسانی میتوانند از بیمه بیکاری استفاده کنند که سابقه بیمه  تامین اجتماعی داشته و به صورت غیر ارادی بیکار شده باشند.
این بیمه برای افرادی که به واسطه تخلف بیکار شده اند و سابقه محکومیت قضایی دارند، قابل استفاده نمیباشد.
4) بیمه تکمیلی
 
بیمه تکمیلی در میان افراد با نام های بیمه درمان تکمیلی و بیمه تکمیلی درمان نیز شناخته میشود. طبق عنوانی که این بیمه دارد، جبران هزینه های درمانی بر عهده آن است. 
پس اگر مانند خیلی از افراد از هزینه های هنگفت درمانی وحشت دارید، از بیمه تکمیلی استفاده نمایید. 
بیمه تکمیلی نیز دارای انواع گوناگونی میباشد که به شرح آنها میپردازیم:
بیمه تکمیلی گروهی
بیمه تکمیلی گروهی یکی از انواع بیمه تکمیلی میباشد. در بیمه تکمیلی گروهی، عده ای از کارکنان یک نهاد توسط کارفرمای خود تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار میگیرند.
مهمترین قانون برای اینکه کارفرما، کارکنان خود را تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار دهد، این است که در ابتدا آنها را تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی اجباری درآورده باشد و حق بیمه آنها را نیز به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نموده باشد.
 
بیمه تکمیلی انفرادی
زمانی که فردی تصمیم میگیرد خود را تحت پوشش بیمه تکمیلی درآورد، باید از بیمه تکمیلی انفرادی استفاده نماید. در بیمه تکمیلی انفرادی مزایا و خدماتی ارائه میشود که بسیار بیشتر از مزایا و خدماتی است که در بیمه تکمیلی گروهی به افراد ارائه میگردد.
 
 

برچسب ها :

نمایندگی بیمه

بیمه